Historic Race - Botniaring 2012 kesä

Moderators: Mika Hirvonen, Tomi Jutila, Antti Tuomainen

pasi.t
Ron Champion
Ron Champion
Posts: 986
Joined: 14 Jul 2006, 18:39

Re: Historic Race - Botniaring 2012 kesä

Post by pasi.t »

708: ensiksi kiitoksia kilpakumppaneille mukavasta viikonlopusta, näin hauskaa ei ole ollut pitkään aikaan. tulihan naurettua niin, että maha on vieläkin kipeä. jatketaan hauskanpitoa jatkossakin.
viikonloppu alkoi suht kivasti, perjantaina tuli heti kärkeen 1,15,6 aika, auto ei tuntunut oikein hyvältä ja yritettiin muuttaa sitä parempaan suuntaan, auto alkoi tuntua paremmalta mutta aika vain huononi koko ajan. samalla kun tomi paransi ja kupletin juoni alkoi paljastua. lauantain aka-ajot meni aika lailla läskiksi, ei yhtään kunnon kierrosta ja pattiin otti niin pirusti, mutta kaikesta huolimatta 3.s ruutu. käytännössä ei varmaankaa parempaan olis ollut mahdollisuutta.
eka lähtö meni pipariksi, kun tomi saattoi ottaa hieman pienen vilpin. on se vaaan kumma asia kun sitä seuraa aina toisia lähdössä. no maalissa kolmas jarkon alun ahdistelusta huolimatta. vauhti ei vaan riittänyt pysymään kärjen mukana ja vähän löysäsin loppua kohden.
sunnuntain lähtö oli jo kohtuullinen, tiukkaa kamppailua ekassa mutkassa, ja sitten suoralla kaken boksi teki tenän. oli vähällä mennä perään, muttei onneksi. reilu kaistan vaihto ja suora mentiin tomin kanssa rinta rinnan. sain kunnian johtaa yhden kierroksen vaikka auto puski ihan pirusti. taas pitkää suoraa tomin kanssa rinnatusten, mutta nyt tomi sisällä, ja ohi meni. väliin tuskin olis mahtunut hesaria, rytmi hukkaan ja kake samasta avauksesta ohi. sain poikia kiinni loppua kohden ja pääsin yrittämään vähän ohituksen tynkää tomista viimeisellä kierroksella. mutta rengaspito on kuitenkin rajallinen asia, jota ei ole helppo kumota ja maalissä jälleen 3.s. kisassa toiseks nopein aika kuitenkin, joten...... ei hassummasti vanhalta.
auton tekniikka pelasi hienosti koko viikonlopun, joten ei mitään isoja remontteja ennen affea.
kippo
Ron Champion
Ron Champion
Posts: 1422
Joined: 16 Sep 2006, 21:20
Location: marinkainen

Re: Historic Race - Botniaring 2012 kesä

Post by kippo »

Mika Hirvonen wrote:
Tomi Jutila wrote: jepjep,hyvähä sun on sanoo mutta mulla kun toi ratti pyörii kierroskaupalla molempiin suuntiin......jos laittain vaikka yhden kierrroksen verran valmiiksi vastaohjaukselle mutta kumpaan suuntaan...hmmmm?
Eli noi nipparit voisi lisätä vauhtia kun ratti ei pyöri niin paljoa... Ehdoitan 3% painonlisää jos vetää tumput nipparilla rattiin!
poistetaan mikaltakin hammastangolta nopea ohjaus ja akselilta kertoin niin katotaan miten rupeaa hanskat pyöriin :) . ite koettanut mennä vakio ford ohjauksella ja melkein vois hanskat vetää nipparilla kiinni mutta täytyy varmaan kohta koittaa nopeampaa hammastankoa kun näyttää että siinä on vauhdin salaisuus +siihen koneteho :shock:
Tomi Jutila
Locost Finland ry:n puheenjohtaja
Locost Finland ry:n puheenjohtaja
Posts: 3065
Joined: 13 Feb 2007, 22:10
Location: Jämsä

Re: Historic Race - Botniaring 2012 kesä

Post by Tomi Jutila »

kuinka nopee ton ohjauksen pitää olla,eiks tolla foordin 2,4 tangolla ajakaan kaikki...mulle piisaa hyvin.markulla ollu vissiin se viagra rattiakselin välissä mutta eihan sillä ole käsiäkään :roll:muuten mokomaa murkulaa ei voi kenellekkään suositella...tekee ohjauksesta kuulema varsin ööö...mielenkiintoisen :roll:
User avatar
JK
Aktiivi
Aktiivi
Posts: 127
Joined: 18 Aug 2007, 18:11
Location: Toholampi

Re: Historic Race - Botniaring 2012 kesä

Post by JK »

Lauantailta jäi hyvät fiilikset kisasta itelle, sai eka kerran ajaa muidenki kans oikein kilpaa. Pari omaa ajovirhettä ja muut pääsi karkuun hetkiseksi. Viimesessä kurvissa viimesellä kierroksella pääsin parantamaan vielä yhden sijan. 6. Sija. Paras aika 1:19.122

Sunnuntaina harjoitusten jälkeen Tero huomas, että oikean puolen iskari on sökö, ei liikkunu yhtään. Sehän oliki aivan mutkalla. Menny tieten Kemoran toisen kisan "kolarista". Ajossa keula pehmeni kummasti, kun uusi vaihdettiin :mrgreen: Kisassa sit oliki pari soralle suistumista. Ekalla kerralla väistin toista locoa turhan paljon ja hiekalle meni, pari autoo meni ohi. Toisella kerralla kaasu hirtti pohjaan, ja hiekalle taasen, onneks radan hitaimmassa kohdassa :| Kameramies pääsi ottamaan pari juoksuaskelta. Luultavasti kivi pääsi pedaalin väliin ja aiheutti tämän. Vähä aikaa joutu painella poljinta ees taas niin alko toimimaan. Viimeiseksi jäin. Muutaman auton sain kiinni ja pääsin iskän perässä maaliin, 11. Sija. Paras aika 1:19.017

Autoon ehkä jotain muutoksia ennen Ahvenistoa : )
Jyri Kellosalo #707
tumpelo
Ron Champion
Ron Champion
Posts: 637
Joined: 25 Nov 2007, 12:01
Location: Tampere

Re: Historic Race - Botniaring 2012 kesä

Post by tumpelo »

Hauskaa oli kyllä. Auto ekaa kertaa liikkeellä tälle kesälle, joten perjantai meni shakedownissa viimeiseen settiin asti. Lauantai sujui kohtuudella, remppaa ei tarvinnu tehdä. Oma rataennätys parani joka setillä ja ensimmäisen kerran alkoi tulla aikoja muutaman kympän sisään useammalta peräkkäiseltä kierrokselta. Aika-ajotulos yllätti ainakin itseni, varmuuden vuoksi sammutin sitten lähdössä nelosvaihteella vitosruutuun shikaaniksi. Tulipa harjoiteltua ohituksia. Tarttee muuten harjotella vielä paljon lisää. Ja muistaa että mustasta lipusta tarttee huolestua vasta kun sen kanssa näytetään omaa numeroa....

Sunnuntaina ei sattunut mitään, paitsi lähdössä kunnon hyppy kakkosella liikkeelle (ehdin jo ajatella että tuli unelmalähtö) ja siitä sitten sulavasti vitoselle... Ihmettelin hiukan kun porukkaa painoi lähtösuoralla taas molemminpuolin ohi. Asia selvisi kun vedin ekaa kurvaa varten nelosta pesään :oops: Kisassa oma uusi kierrosennätys ja nopein juuri alle 1.18. Mitähän se oliskaan ollu jos olis edes yhdessä kurvassa muistanut miten pitäisi ajaa eikä vaan päättömästi räiminyt.

Affea ja kuumaa kesäpäivää silmälläpitäen lisäilin jo syylärin eteen vähän tunnelia. Vielä NACA skooppi öljynjäähdyttimelle niin eiköhän se siitä. Lämmöt vois olla vaikka alle sadan vedelle ja alle 150 öljylle, alkaa tehot kadota kun lämpenee noin paljon. Muuten toi piimssi ei tunnu lämmöistä moittivan :twisted:

Juu ja Pasin aktiivisen painostuksen johdosta katottiin sitten lauantaina vähän säätöjäkin; mm. takana kuskin puolella 4 naksua ja apparin puolella 16, esijännityksessä oli kans aika reippaita eroja, katsotaan saako mekaanikkoa motivoitua kajoamaan ahvenistolla noihin. Hyvältä se kyllä tuntui noinkin, ei vissiin ole vielä tarpeeksi vauhtia että tartteis säätää. Oli sunnuntain kisassa mm. pullahtanut takajarruletku toiselta puolelta mutta mitään en huomannu ajossa.
T
-Sairas mieli ja luonnoton sorminäppäryys, siinä vasta sankari.
Post Reply